Трима на всеки четири българи смятат, че че липсва прозрачност при

...
Трима на всеки четири българи смятат, че че липсва прозрачност при
Коментари Харесай

Трима на всеки 4 българи смятат, че има корупция при харченето на пари то ЕС

Трима на всеки четири българи считат, че че липсва бистрота при харченето на парите от Европейски Съюз, контролът е занижен и има корупция. Това демонстрира представително за пълнолетното население на страната изследване, извършено от „ Сова Харис “.

По-голямата част от населенито счита, че обстановката може да се усъвършенства само с интервенция на евроинституциите във вътрешните проблеми на страната.

Проучването преглежда публичните настройки към Резолюцията на Европейския парламент за утежняване на демокрацията в България. То е извършено в интервала 10-15 ноември и демонстрира, че 60% от пълнолетните жители споделят главния извод в резолюцията, а точно, че демокрацията в България се утежнява. Според 74% от гласоподавателите систематичните проблеми в правосъдната система не престават. 

71 на 100 от участвалите в изследването пък считат, че измененията в изборното законодателство се вършат прекомерно покрай идните избори.

Общественото мнение у нас е разтревожено и от положението на свободата на словото - 72% означават възходящо въздействие на властта в публичните медии и разпространяването на клиентелизъм в частните.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР